Nieuwe Pallets

Alle soorten pallets zijn door ons ook 'nieuw' te leveren in kleine en in grote aantallen.

U kunt daarbij aangeven wat uw wensen zijn betreffende maten, kwaliteit, constructie en behandelingen (ISPM 15)

Om een snelle levering te kunnen garanderen kunnen wij op verzoek alle soorten pallets op voorraad houden. Deze worden bij ons 'droog' opgeslagen.

 

 

ISPM 15 norm

Steeds meer landen stellen eisen aan houten pallets conform de ISPM 15 norm. P.R. Pallets BV kan leveren volgens deze ISPM 15 norm. Geef bij uw bestelling of offerte aanvraag aan dat u uw pallets voor exportdoeleinden wilt gebruiken, dan zorgen wij voor de vereiste certificering.

Wat is de ISPM no. 15?
ISPM no. 15: Wereldstandaard Fytosanitaire maatregelen houten verpakkingen: Informatie voor gebruikers van houten verpakkingen (pallets, kisten, exportverpakkingen).

De International Plant Protection Convention (IPPC), onderdeel van de wereldvoedselorganisatie FAO, heeft met inzet van een groot aantal deskundigen gewerkt aan een wereldwijde norm. Daarin zijn een aantal gestandaardiseerde maatregelen opgenomen die kunnen worden toegepast op houten verpakkingen. Deze maatregelen voorkomen het risico van verspreiding van levend ongedierte. Als resultaat zijn de ‘Guidelines for regulating Wood Packaging material in International Trade – ISPM no. 15’ opgesteld.

De wereldstandaard is geaccepteerd in maart 2002 en vanaf dat moment wordt de standaard door diverse landen geimplementeerd. Zo zal naar verwachting de standaard met ingang van 1 januari 2004 worden doorgevoerd in landen als De Verenigde Staten, Canada, Mexico en China. De Europese Unie gaat maatregelen opleggen aan derde landen bij import in de EU.